Cees van Gent

Over PRI.

PRI is zowel een bewustzijnsleer als  een coachings- en therapiemethode. Een manier van bewust leven met praktische instrumenten. Hiermee kun je  stappen zetten om te groeien in je persoonlijke ontwikkeling/bewustzijn en  jezelf bevrijden uit gedrag  waar je last van hebt en waar je in vast zit. Je leert de methode met mijn hulp zelf toepassen. De praktische en effectieve instrumenten werken met zowel bewustzijn, gedrag en gevoel. Je hebt deze drie componenten nodig om echt verandering in je leven aan te brengen.

PRI gaat er van uit dat de verdrongen pijn in onze jeugd onze reacties in het hier en nu bepalen.  PRI noemt dat afweren. Deze afweren dienen om de pijn uit het verleden niet te hoeven voelen. Als volwassene maken wij onbewust nog steeds gebruik van deze afweren, terwijl daar in het heden geen aanleiding meer voor is. Met als gevolg dat we soms niet meer kunnen zien wat er werkelijk in ons leven gebeurt en wij daar niet effectief en vaak zelfs contraproductief op reageren. Waardoor onze ontwikkeling stagneert en wij ons regelmatig angstig, onzeker, somber, gestresst, boos of onverschillig voelen of gedragen. Terwijl daar feitelijk geen aanleiding meer voor is.

PRI helpt je om je daarvan te bevrijden. Ik leer je hoe je dat zelf kan doen, op eigen kracht en hoe je dat de rest van jouw leven kunt gebruiken wanneer jij dat nodig hebt.

Wil je meer weten over PRI, ga dan naar www.prionline.nl

PRI is ongeveer 18 jaar geleden ontwikkeld door de Nederlandse Psychologe Ingeborg Bosch. Maak in 2 minuten kennis met haar via het volgende filmpje. Of kijk naar de ervaringen van een aantal collega’s.