Cees van Gent

Over PRI.

PRI is zowel een bewustzijnsleer als een coachings- en therapiemethode. Een manier van bewust leven met praktische instrumenten. Hiermee kun je  stappen zetten om te groeien in je persoonlijke ontwikkeling/bewustzijn en  jezelf bevrijden uit gedrag waar je last van hebt en waar je in vast zit. Je leert de methode zelf toepassen. De praktische en effectieve instrumenten werken met zowel bewustzijn, gedrag en gevoel. Je hebt deze drie componenten nodig om echt verandering in je leven aan te brengen.

PRI gaat er van uit dat de verdrongen pijn in onze jeugd onze reacties in het hier en nu bepalen. PRI noemt dat afweren. Deze afweren dienen om de pijn uit het verleden niet te hoeven voelen. Als volwassene maken wij onbewust nog steeds gebruik van deze afweren, terwijl daar in het heden geen aanleiding meer voor is. Met als gevolg dat we soms niet meer kunnen zien wat er werkelijk in ons leven gebeurt en wij daar niet effectief en vaak zelfs contraproductief op reageren. Waardoor onze ontwikkeling stagneert en wij ons regelmatig angstig, onzeker, somber, gestresst, boos of onverschillig voelen of gedragen. Terwijl daar feitelijk geen aanleiding meer voor is.

PRI helpt je om je daarvan te bevrijden. Je leert hoe je dat zelf kan doen, op eigen kracht en hoe je dat de rest van jouw leven kunt gebruiken wanneer jij dat nodig hebt.

PRI is in het jaar 2000 ontwikkeld door de Nederlandse Psychologe Ingeborg Bosch.